Vind Cabriodak achterruiten voor jouw cabrio
Autofabrikant
Model
Bouwjaren

Cabriodak achterruiten

Artikelen 1 tot 25 van 40 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Artikelen 1 tot 25 van 40 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Veel gestelde vragen over cabriolet achterruiten

1. Kan mijn achterruit vervangen worden? 
Een achterruit kan alleen vervangen worden als het cabriodak niet ouder is dan ongeveer een jaar of vijf. Is het dak ouder, dan heeft deze al teveel van zijn oorspronkelijke vorm verloren waardoor de nieuwe ruit niet goed gaat passen. Verder heeft de zon in de meeste gevallen de stiknaden al teveel aangetast, waardoor bij het plaatsen van de achterruit de bevestiging van de ritsluiting los kan laten. Twijfelt u of uw dak in aanmerking komt voor de vervangen van de achterruit? Kom dan bij ons langs voor een vrijblijvend advies van één van onze deskundigen. 


2. Kan ik zelf mijn achterruit vervangen? 
Hoe graag we het ook zouden willen, het is voor ons niet mogelijk om vooraf te bepalen of u in staat bent om dergelijke werkzaamheden zelf uit te voeren. Het is niet aan ons om uw vaardigheden te beoordelen. Onze ervaring leert dat de ene klant het moeiteloos binnen een uur flikt, met een mooi resultaat, en dat een volgende klant meerdere dagen aan het worstelen is. Hierbij telt de staat van de kap ook mee, hoe jonger deze is des te makkelijker gaat de montage.  Onze achterruiten worden geleverd met duidelijke instructies en het benodigde gereedschap. Aanvullend adviseren wij onze klanten de ruit met Pattex contactlijm te verlijmen, in plaats van de standaard meegeleverde tape te gebruiken. De contactlijm is niet bij de ruit ingebrepen maar los bij ons te bestellen. 


3. Waarom gaat een PVC achterruit stuk? 
De belangrijkste reden waardoor een PVC achterruit stuk gaat is uitdroging van de zon, in combinatie met gebrek aan onderhoud. Door de UV-straling van de zon worden de weekmakers aan het PVC onttrokken en wordt het materiaal langzaam broos en hard. Het materiaal buigt naarmate de jaren vorderen steeds moeilijker tot het moment dat de ruit barst of breekt. Vaak gebeurt dit uiteindelijk bij koud weer omdat de ruit dan extra kwetsbaar is.  Op het moment dat een achterruit kapot gaat is dit eigenlijk een indicatie dat ook de rest van de cabriokap aan vervanging toe is. Alleen als de cabriokap niet ouder is dan een jaar of vijf, is het raadzaam om een achterruit te vervangen. In alle andere gevallen is de rest van de cabriokap al teveel versleten. De stiknaden zijn in dat geval al flink verdroogt en de cabriokap heeft al een groot deel van zijn oorspronkelijk vorm verloren. Hierdoor is het vrijwel onmogelijk om op een kwalitatief goede manier een nieuwe achterruit te plaatsen. Het vervangen van een achteruit is eigenlijk het uitstellen van het vervangen van het complete cabriodak. Binnen enkele jaren zal de cabriokap namelijk op een andere plek stuk gaan. De levensduur van een cabriokap is ongeveer 10 tot 15 jaar, afhankelijk van de mate van onderhoud die eraan gepleegd wordt. Vaak ziet een cabriokap er op het oog nog goed uit, maar nadere bestudering levert vaak op dat de waterdichte laag poreus geworden is, en dat de stiknaden zijn aangetast door invloed van de zon. Veel klanten denken dat regen en sneeuw slecht zijn voor hun cabriodak, echter het is met name de zon die schade aan de kap toebrengt. 


4. Ik heb geen ritssluiting rond mijn achterruit, kan ik een nieuwe ruit in mijn cabriodak laten naaien? 
Wat ze u ook vertellen het is niet mogelijk om een nieuwe ruit in een bestaande cabriokap te naaien wanneer deze nog op de auto is gemonteerd. Er staat te veel spanning op de cabriokap. Bovendien, moeten de stiknaden geseald worden om te voorkomen dat er water naar binnen lekt. Om een waterdichte oplossing te kunnen garanderen moet de gehele cabriokap worden gedemonteerd. Het voorzichtig demonteren en weer monteren van de cabriokap is een tijdrovende klus en daardoor ook kostbaar. In de meeste gevallen is het daarom raadzaam om de cabriokap in zijn geheel te vervangen, dit gaat namelijk sneller en is daarom relatief goedkoper dan een reparatie. 


5. Mijn glazen achterruit laat los, kan dit gerepareerd worden? 
Het loslaten van de glazen achterruit is een bekend probleem bij bepaalde automerken. Met name Volkswagen, Audi, Chrysler en Saab hebben jarenlang een lijmverbinding gebruikt die langzaam oplost onder invloed van de zon. Een ruit kan niet goed gelijmd worden met de cabriokap gemonteerd op de auto. Er staat namelijk te veel spanning op de kap door het gewicht van de ruit. Als de ruit niet in zijn geheel opnieuw wordt gelijmd, dan zal deze vaak op een andere plek weer loslaten. Het lijmen van een achterruit, met de cabriokap op de auto, is dus een tijdelijk oplossing, maar zorgt op den duur weer voor problemen. Om de ruit op de juiste manier te lijmen moet de oude kap voorzichtig worden gedemonteerd en weer worden gemonteerd. Doordat dit zeer arbeidsintensief is, blijkt meestal dat het monteren van een geheel nieuwe cabriokap niet eens veel duurder- en soms goedkoper is. 


6. De ruit die ik heb ontvangen past niet? 

Er zijn twee oorzaken waarom een ruit niet kan passen. De eerste is dat uw auto geen origineel cabriodak heeft maar een aftermarket cabriodak. De afmetingen van een aftermarket cabriodak kunnen afwijken van het origineel. De tweede oorzaak is dat uw cabriodak al teveel van zijn vorm heeft verloren door de werking van de zon en regen. Hierdoor zal een cabriodak op bepaalde plekken krimpen of uitrekken. Onze achterruiten hebben altijd de originele vorm. Ze zijn laser gesneden en hebben daardoor altijd de juiste afmetingen. Als een ruit niet past ligt dit dan ook aan uw cabriokap of kapframe en zal deze in zijn geheel vervangen moeten worden. 


7. Ik heb geprobeerd de ruit te monteren maar nu wil ik deze retourneren kan dat?

Voor al onze producten geldt dat u deze mag bekijken en testen zoals u ook in een winkel zou doen. Een product mag altijd binnen 14 dagen in originele staat en verpakking aan ons worden geretourneerd waarna u het aankoopbedrag van ons terug krijgt. Op het moment dat u echter het product monteert of getracht heeft deze te monteren verkeert deze niet meer in originele staat kunnen wij deze niet retour nemen. 


8. Monteren jullie ook achterruiten?

Wij monteren geen achterruiten maar wij hebben ons bewust gespecialiseerd in het opbouwen van een uitgebreid assortiment, ruime voorraad en korte levertijden. Door deze specialisatie kunnen wij altijd op korte termijn het juiste onderdeel leveren tegen een concurrerende prijs. Uiteraard beschikken wij wel over de expertise en vakkennis om u optimaal te adviseren over de montage van een achterruit. Indien gewenst verwijzen u voor de montage graag door naar één van onze montagepartners.