Autostalling Tips

10 tips voor de winterstalling van uw auto

1. Zorg voor onderhoud van de accu 
De accu verliest langzaam zijn lading over tijd, gebruik een onderhoudslader om de accu constant bij te laden en zodoende de levensduur van uw accu te vergroten. Bij regelmatig gebruik en opladen op de juiste wijze zal deze langer meegaan dan dat de accu vaak langere tijd niet gebruikt wordt. Een volledig opgeladen accu bevriest bij -67 graden Celsius. Een lege accu zal veel eerder bevriezen, namelijk bij slechts een paar graden onder nul al.

2. Zet de auto schoon weg met extra aandacht voor de onderzijde en de wielranden
Reinig de carrosserie zorgvuldig en breng een lak beschermend middel aan. Chroomwerk eventueel inwrijven met vaseline. Als u de auto onvoldoende schoon wegzet dan bestaat de kans dat bijvoorbeeld remstof zich in de lak invreet. 

3. Gebruik een kwalitatief goede autohoes
Het ontdekken van een kras of beschadiging aan uw auto doet altijd pijn. Helaas hoort dit bij het leven en valt dit nooit 100% te voorkomen. Door de auto af te dekken met een kwalitatieve goede autohoes kun u echter wel een extra beschermde laag aanbrengen. De laklaag van uw auto heeft een dikte van tussen 0,09 mm - 0,14 mm of uw auto nu binnen of buiten staat stofdeeltjes zorgen altijd voor kleine krasjes. De weefsels van de betere autohoezen zijn speciaal ontworpen om stofdeeltjes van het oppervlak van uw auto te houden en zijn bovendien ademend om condensvorming te voorkomen. 

Star Cover Indoor Red Stretch

4. Verhoog de bandenspanning naar maximaal 3 bar
Het verhogen van de bandenspanning verkleint de kans op vierkante banden als gevolg van een langere periode van stilstand.

5. Ramen iets naar beneden en de cabriokap omhoog
Met de ramen iets open kan de lucht circuleren en voorkomt u het beschimmelen van de interieur bekleding. De cabriokap moet altijd direct omhoog zodra u de auto niet gebruikt. Als de cabriokap een langere periode wordt opgevouwen kunnen kreuken en vouwen ontstaan die niet meer weggaan en alleen kunnen worden opgelost door het dak volledig te vervangen. Verder bestaat de kans dat de cabriokap beschimmeld wanneer deze in de cabriobak opgevouwen zit. Plaats zo nodig een vochtvreter.

6. Verjaag knaagdieren met een spray of elektronica
Steenmarters en muizen kunnen behoorlijk schade aanrichten aan uw auto. Knaagdieren kunnen eenvoudig via de onderkant van de auto in de motorruimte komen waar kabels met visolie het doelwit zijn. Alle auto’s met visolie in de kabels lopen risico, het is echter niet bekend of bepaalde merken gevoeliger zijn. Muizen bouwen vaak nesten in de motorruimte en veroorzaken vaak schade aan de isolatie.

7. Leder onderhoud
Bij een lederen interieur is het van belang dat het leer regelmatig gevoed wordt met een geschikt onderhoudsmiddel. Hierdoor blijft het leer soepel en zacht.

8. Zet de auto niet op de handrem
Op deze manier voorkomt u dat uw remmen vast gaan zitten.

9. Goed warm rijden
Voordat u de automobiel in de stalling zet, maak nog een keer een ritje op een droge dag met minstens en lengte van 20 km, zodat de motor op bedrijfstemperatuur kan komen. Alle oliën, smeermiddelen en andere vloeistoffen komen hierdoor in aanraking met de vitale delen, ook de accu wordt daardoor goed opgeladen. Verder verdwijnt op deze manier alle condens uit uw uitlaatsysteem wat roestvorming voorkomt.

10. Zet de auto weg met een volle tank
Vul uw brandstoftank volledig en voeg een brandstofadditief toe om allerlei problemen te voorkomen (zoals roesten en gomvorming).

19 artikel(en)

per pagina

19 artikel(en)

per pagina