Cabriokap onderhoud

De beste onderhoudsproducten voor uw pvc of stoffen cabriokap
Cabrio Supply heeft een ruime keuze reinigings- en verzorgingsmiddelen voor het onderhoud en herstel van uw pvc of stoffen cabriokap.

Kies uw verzorgingsproduct:
✔ RaggTopp bescherm- en impregneermiddel voor pvc cabriodaken
✔ Ragg Topp bescherm- en impregneermiddel voor stoffen cabriodaken (Sonnenland)
✔ RaggTopp onderhoudset voor pvc cabriodaken
✔ RaggTopp onderhoudsset voor stoffen cabriodaken (Sonnenland)
✔ RaggTopp reinigings-/schoonmaakmiddel voor alle cabriodaken
✔ Petzoldt’s reinigingsborstel voor alle cabriodaken

6 artikel(en)

per pagina

6 artikel(en)

per pagina

Tips voor het reinigen en onderhouden van uw cabriokap

Reinig uw cabriokap nooit met groene zeep
Een veel gehoord misverstand is dat u uw cabriokap met groene zeep zou moeten reinigen. Groene zeep is inderdaad veilig als het gaat om het voorkomen van verkleuring en het is ook geen agressief middel dat uw kap beschadigt, maar groene aanslag, weervlekken of schimmel hechten zich gemakkelijk aan de vettige laag die groene zeep achterlaat. Want, hoe goed u uw kap ook naspoelt, de kans is erg groot dat er resten groene zeep achterblijven. En die vettige resten zijn perfect voor algen, schimmels en vuil om zich aan te hechten – met alle gevolgen van dien.

Een ander nadeel van groene zeep is dat de vettige laag ervoor zorgt dat uw kap moeilijker waterdicht te maken is; het impregneermiddel botst namelijk met de achtergebleven zeepresten waardoor het zijn werking verliest.

Zo onderhoudt u uw cabriokap voor het beste resultaat
Bescherm uw kap door deze te impregneren wanneer deze schoon is; gebruik hiervoor een hoogwaardig impregneermiddel of coating. Een goede bescherming vormt de basis; het onderhouden en/of schoonmaken van uw kap gaat daardoor veel eenvoudiger. Er zijn speciale coatings voor stoffen en pvc cabriodaken, zoals RaggTopp Fabric Protectant (stoffen kap) en RaggTopp Vinyl Protectant (pvc kap).

Reinig uw cabriokap regelmatig met (warm) water en een zachte borstel. Indien uw kap optimaal geïmpregneerd is, is schoonmaken met water voldoende. Wordt uw kap met alleen water niet meer goed schoon, gebruik dan een reinigingsmiddel dat speciaal ontwikkeld is voor stoffen of pvc cabriodaken, zoals RaggTopp Convertible Top Cleaner.

Goed onderhoud aan uw cabriokap begint dus altijd met een goede bescherming door deze met de juiste coating te impregneren. Nadat u uw cabriodak gereinigd heeft, zult u deze altijd weer moeten impregneren zodat uw kap waterdicht blijft én minder snel vuil wordt.

Belangrijke eigenschappen van een reinigingsmiddel voor uw cabriokap
1. Het middel moet niet botsen met het impregneermiddel
Met name standaard reinigingsmiddelen laten resten in het doek achter die de werking van het impregneermiddel beïnvloeden. Schoonmaakmiddelen die speciaal voor het reinigen van cabriodaken ontwikkeld zijn, doen dat niet.

2. Het middel moet goed schuimen
Wanneer u een reiniger gebruikt die niet goed schuimt, kunt u bij het afspoelen te snel het idee krijgen dat er geen reinigingsmiddel meer op de kap zit. Brengt u daarna het impregneermiddel aan, dan zal dit minder goed hechten. RaggTopp heeft bijvoorbeeld een extra schuimend middel waarmee u dit probleem niet heeft: zolang u nog schuim op de kap ziet, moet u blijven spoelen.

3. Het middel moet geschikt zijn voor elk soort cabriodoek
Om te voorkomen dat het middel voor een bepaald type doek te sterk is, heeft RaggTopp een speciale reiniger ontwikkeld die voor elk type cabriodak geschikt is – ongeacht of uw kap gemaakt is van Sonnenland A5, Mohair & Sonnenland Classic of Stayfast.