Onderhoudsmiddelen

Hoogwaardige verzorgingsproducten voor het onderhoud en herstel van uw cabrio!

Cabrio Supply heeft diverse verzorgingsproducten in het assortiment speciaal afgestemd op het onderhoud van cabrio’s. Met onze producten beschermt u uw cabrio langdurig tegen externe invloeden en blijft hij er als nieuw uit zien!

7 artikel(en)

per pagina

7 artikel(en)

per pagina

Cabriodak reinigen met groene zeep? Niet doen! 
Bij Cabrio Supply krijgen wij vaak dezelfde vragen. Sinds de oprichting in 2006 is er wat dat betreft niks veranderd. Mensen krijgen zoveel onzin te horen over onderhoud van hun cabriodak, dat ze het eigenlijk niet meer weten.

"Reinig uw cabriokap gewoon met groene zeep, dat is tenminste veilig zegt mijn garage"

Dit is een tip uit grootmoeders tijd. Nu hebben grootmoeders het vaak bij het rechte eind maar in dit geval echter niet. Groene zeep is inderdaad veilig als het gaat om bijvoorbeeld verkleuring. Het doek zal ook zeker niet beschadigen en soms blijft deze ook prima waterdicht. 


Maar wilt u binnen afzienbare tijd opnieuw groene aanslag, weervlekken en schimmel in het doek? 
Groene zeep heeft namelijk een groot nadeel, het laat een vettige laag achter. Hoe goed u de cabriokap ook spoelt, er is een grote kans dat er resten achterblijven. Dit is zelfs met uw handen te voelen. Gebruik groene zeep en spoel daarna uw handen af en ze blijven vettig aanvoelen. 

Een vettige laag dat is nu net wat u niet op uw cabriokap wilt hebben. Deze achtergebleven resten zijn perfect voor algen, schimmels en vuil om zich aan te hechten. In de praktijk zien wij hierdoor dat een cabriokap welke is gereinigd met groene zeep, veel sneller gaat schimmelen. Er zal veel eerder groene aanslag aan het doek gaan hechten en er zullen sneller weerplekken in het doek ontstaan.  Bovendien zorgt de vettige laag ervoor dat de cabriokap veel moelijker waterdicht te maken is. Het impregneermiddel botst namelijk met achtergebleven zeepresten.  


Hoe uw cabriokap dan wel te reinigen? 
Onderhoud aan uw cabriokap gaat in enkele stappen.

  • Reinig uw cabriokap regelmatig met water en een zachte borstel. Als u namelijk zorgt voor optimale impregnering is water over het algemeen voldoende. Is gewoon warm water niet meer voldoende? Gebruik dan een speciaal ontwikkelde veilige cabriokapreiniger, zoals: Ragg Topp Convertible Top CleanerWat is een goede cabriokapreiniger voor algemeen onderhoud? 
Wat ons betreft zijn er twee belangrijke eigenschappen waaraan zo een product moet voldoen. 

  1. Het moet niet botsen met het impregneermiddel
    Veel cabriokap reinigingsmiddelen die verkocht worden zijn gewoon standaard reinigingsmiddelen. Deze worden op de markt gebracht door algemene groothandels. Als er resten van een dergelijk middel achterblijven in het doek dan zal dit reageren met het impregneermiddel dat men later aan moet brengen. 
  2. Het middel moet goed schuimen
    Er zijn cabriokapreinigers op de markt die bijna niet schuimen. Hierdoor denkt u bij het afspoelen dat het middel niet meer op het doek zit. Ragg Topp cabriokap cleaner is een extra schuimend middel: zolang men schuim ziet moet men blijven spoelen. Op deze manier is kans kans op problemen bij het impregneren minimaal. 
  3. Het moet geschikt zijn voor ieder soort cabriodoek
    Cabriokappen worden gemaakt van verschillend soorten materiaal zoals Sonnenland A5, Stayfast, Mohair & Sonnenland Classic. Sommige reinigers werken prima op een bepaald type doek maar voor een ander doek kunnen deze veel te sterk zijn. Het gevolg hiervan is dat een cabriodak "op zijn donder krijgt". Met Ragg Topp cabriokap cleaner kan men iedere soort cabriokap veillig reinigen.


Vele malen belangrijker dan reinigen: beschermen, impregneren & coaten

Na het reinigen zult u uw cabriokap weer moeten beschermen. Niet alleen om te zorgen dat het goed waterdicht blijft maar vooral te zorgen dat het minder snel vuil wordt.